vogeltje

Mariska Verhulst

Ik ben programmamaker, creatief producent en biologisch boer in opleiding. Ik  werk op eigen initiatief of in opdracht aan projecten die maatschappelijke thema’s verbinden aan kunst. Het veranderende culturele en maatschappelijke landschap geeft daarbij inspiratie om op nieuwe manieren een verhaal te vertellen, verhalen over het landschap (zowel natuur-, agrarisch, stedelijk als cultuurlandschap) en haar gebruikers/bewoners.

Mariska (3 of 4)

 

Voorbeelden van projecten, die ik op eigen initiatief ontwikkeld en gerealiseerd heb, zijn: Duizel in het Park en De Stad Schaft.

Ik ontwikkel niet alleen zelf, maar help ook graag anderen met het ontwikkelen, verdiepen en/of realiseren van hun plannen. Ontwerpers en kunstenaars zoals Annemarie Mosterd, Sietske Klooster en Paul de Graaf, maar ook organisaties als het landelijk bureau van GroenLinks, de Nederlandse Zuivel Organisatie en festivals zoals Oerol, Spoffin en Discovery festival Rotterdam.

Met Bas de Groot werk ik samen aan projecten voor de agrarische- voedsel en landschapssector onder de naam Voord&Wij. En ik ben betrokken bij de ontwikkeling van het voedselbosbouw project Natuurgoed Ziedewij.

Ik werk graag met kunstenaars, ontwerpers en professionals met uiteenlopende achtergronden omdat ik geloof in de kracht van samenwerking en van diversiteit. Daarnaast vind ik het interessant om abstracte, moeilijk te (be)grijpen onderwerpen op een creatieve manier tastbaar te maken zodat het begrijpelijk wordt voor een niet ingewijd publiek.

Ik ben gespecialiseerd in het initiëren, ontwikkelen, programmeren en ondersteunen van interdisciplinaire kunstprojecten die een relatie aangaan/onderzoeken met wetenschap en/of samenleving. De projecten vinden vaak plaats in het landschap waar zij over gaan.

Momenteel volg in de deeltijdopleiding biologisch dynamische landbouw aan de Warmonderhof.

Ik woon in Zoeterwoude, heb mijn kantoor in Rotterdam en sta graag met beide voeten op de grond ergens in het land.

foto: Simple Studio